Tilgjengelighetsverktøy

Rakkestuten Blandakor ble stiftet 13. mars 2008 og teller per i dag ca 70 medlemmer.

Rakkestuten blandakor

Vi øver hver torsdag kl 19:00 – 21:30 i Staverns Gamle Bystyresal i Barakk 4, kanskje bedre kjent som Storgaten 27, i annen etasje over Stavern Legekontor. Vi bruker inngangen mot det indre torg midt på Barakk 4. Det er greit å parkere opp mot Stavern Kirke og mot Pumpeparken. Koret er åpent for alle, men vi har for tiden venteliste på noen stemmegrupper. Ta gjerne kontakt med en i styret dersom du er interessert i sang og har lyst til å prøve deg.

Rakkestuten Blandakor synger et blandet repertoar som strekker seg fra kirkelige julesanger til drikkeviser, og på veien fra det ene til det andre har vi også vært innom viser, pop, rock, jazz, nasjonalsanger og folkeviser. Vi prøver å være allsidige i vårt repertoar samtidig med at vi skal ha en progresjon i vårt musikalske uttrykk.

Vi har de siste årene jobbet med bl.a. en Louis Jacoby konsert, hvor Louis selv var med. Her dro vi fult hus på Fredtun. Året etter la vi opp til en rock and roll konsert som avslutning før sommeren 2011. Vi jobber i semesteret stort sett frem mot en konsert som vi arrangerer i nærmiljøet. Her fremfører vi endel av det vi har jobbet med den siste tiden blandet med noe fra tidligere semester. Det kan være stoff som: noen av Louis Jacobys vise-perler, Eric Clapton, Simon & Garfunkle, Beach Boys, Beatles og Bellmann.

Våren 2012 hadde vi sammen med Stavern Agnes Musikkorps leid Bølgen for å hylle at det er 50 år siden the Beatles slo gjennom. Det var "stinn brakke" og god stemning i Larviks nye storstue hvor 550 publikummere fikk med seg en hyggelig Beatles-aften.

Før jul så gjør Rakkestuten vanligvis en julekonsert. Her fremføres tradisjonelt julerepertoar. Konsertene har vi hatt i kirken og på Det Gule Galleri. De siste årene har vi hatt andre søndag i advent som fast julekonsert i Fredriksvern Kirke.

Jubileumskonserten 15. juni 2013 fylte vi Fredtunhallen med entusiastisk publikumere til en reise gjennom vår fem år lange historie, og det siste nye på vårt repertoar. 10 års jubileum planlegger vi å feire med konsert på Soldathjemmet, 10. mars 2018.

Julekonserten 2013 ble en knallsuksess. Sammen med Ingvill og Trond Nagell-Dahl og Olav og Steinar Borvik fylte vi Fredriksvern Kirke to ganger til randen den 8. desember. God lyd og fint lyssetting satt en ekstra spiss på denne adventskvelden.

Vårt konsertprogram kan følges under fanen "Neste Event" og det vi har gjennomført legges ut på "Tidligere Events".

Rakkestuten Blandakor er medlem av Norges Korforbund, www.kor.no